THE DUTCH 'HIGH' FASHION & COMMERCIAL MODEL MANAGEMENT WHO PRESENT DIFFERENT ORIGINS!!

About Honnête Model Agency

 

*No photos or experienece as a model? HModels offer you complete photoshoots & runway courses at the studio of HModels and invest the maximum in their models so they can become top models.
 Therefore only accept potential models that are highly motivated.

* Hmodels use a minimum age to start as a model from 14 years old.

* Hmodels do not place models younger than 16 years with foreign agencies.

* Nude and semi-nude during shows and photoshoots for models under the age of 18 is only allowed with an agreement signed by both the model and its legal representative.

* HModels  let the model choose her/his career, to become a high fashion model that is very strict with the sizes (max 90cm hip) or to become a commercial model and work with less strict sizes. Also Plus size we provide.

* HModels don’t charge anything for signing up and placement on the website like other agencies do.

*HModels offer a honest and clear contract/agreement ( Exclusive - Not Exclusive of Exclusive Talent ).

 

Honnête Models, oftewel HM  is een initiatief van Wim & Priscilla
Zij kwamen elkaar begin 2018 tegen bij een fotoshoot, spraken uren met elkaar en hebben sindsdien veel samen gewerkt met allerlei modellen van grote agencies.
Na een tijdje bleek dat zij hetzelfde dachten over de huidige modellenbranche (dat het eerlijker kan), wat leidde tot de oprichting van Honnête Model Agency, de ‘’eerlijke’’ agency.

Wat beiden trof in de modellenwereld waren modellen die “vast zaten” aan een wurgcontract bij een bureau en van dat bureau weinig werk of begeleiding kregen, niet weg konden of eigenlijk financieel niet gepast verdienden. Het rijtje gaat eindeloos door... voeding, communicatie en onbeschoft behandeld worden nagelaten.

HM wil een eerlijk en transparant bureau zijn. Uiteraard met een samenwerkingsovereenkomst om zaken vast te leggen, maar geen beperkingen qua werk en evt. keuze uit meerdere bureaus.
Er is een gericht programma voor ondersteuning en advies op het gebied van poseren, lopen, etiquette, voeding, training, posten van foto’s op social media, voorbereiding op een fotoshoot, portfolio opbouw, enz.
De modellen kunnen zelf aangeven of ze full/part-time of potentieel beroepsmatig modellenwerk willen beoefenen, in Nederland of internationaal.
Dat geldt ook voor het type modellenwerk dat ze wel en  niet willen gaan doen.
Aan de hand van deze voorkeuren en de eisen aan fysieke eigenschappen kunnen modellen gericht ingezet worden bij passende opdrachten. 
Motivatie & Communicatie is bij HM wel de drijfveer dus zullen enkel modellen die zich volledig inzetten een deel uitmaken en gepresenteerd worden.

 

Wim heeft al ruim +15jaar ervaring op  het gebied van fotografie in de fashion wereld en heeft een eigen pracht van een veelzijdige all-in-one studio waarbij werkelijk alles uitgeoefend kan worden, was destijds mede-oprichter van The Model Lodge om de veiligheid & voorwaarden van modellen te kunnen waarborgen op oa shows. Van legitieme werktijden, beschikbare bh-vers, paskamers, lockers voor de eigendommen van de modellen tot aan een beleid dat wanneer een model iets overkomt dit direct gecommuniceerd kan worden naar het thuisfront/bureau. Naast dat hij shows georganiseerd heeft in Amsterdam, heeft hij ook in de jury van Elite Model look gezeten dus weet hij precies wat accuraat is op modellen gebied. 

Hij houdt zich voornamelijk bezig op financieel gebied in de breedste zin van het woord en opereert natuurlijk als fotograaf.

Priscilla is echt een duizendpoot en je kunt je eerder afvragen wat zij nog niet heeft gedaan dan wel. 
Naast dat zij internationaal opereerde in diverse branches maar altijd op kantoor zat, wilde zij het roer omgooien.
Na een flinke omscholing is zij bij een huidtherapeut begonnen met daar naast te werken voor een groot Nederlands designer die voor de BN'ers ontwierp. Zij heeft toen haar eigen onderneming na het behalen van diploma's in de visagie en haarstyling neergezet en zodoende ook dus op fotoshoots, achter de tv schermen en op grote fashion shows terecht meegedongen. Een oog voor detail en stijl is wat haar beweegt in de afgewogen keuzes tijdens het opleiden van de HModellen, daar naast traint zij ieder model, leidt deze op en geef de fijne kneepjes mee om tot een volwaardig top model te kunnen functioneren, opereert zij oa ook op de sales, marketing en op het administratief gebied.

Zij wordt bestempeld als een vrouw die gepast hard kan zijn (hart op de tong) en precies alles uit een model weet te halen want vaak ziet zij vanaf het begin hoe een model neergezet moet worden.  Kun je haar niet aan, dan kun je de modellenwereld ook niet aan is haar motto!
Modellenland is niet vreemd voor Priscilla en blijkbaar zit het toch stiekem in haar dna aangezien haar moeder internationaal de runway liep in de jaren 80 en keek zij vroeger als kind urenlang elke dag naar FashionTV.

Zowel Wim als Priscilla weten mega veel van voeding, voedingstoffen, vitamines en mineralen, snappen hoe het lijf werkt en qua gepaste sporten om als model in shape te komen weten zij ook wel raad. Alle HModellen krijgen ook indien geïnteresseerd een gepast leefstijl advies, maar het is altijd aan het model om dit in de praktijk te brengen. 
Evenals dat Priscilla vanuit het specialisme als huidtherapeut, visagist en haarstylist alle tips & tricks deelt aan de  modellen.

Intensieve runway training geven zij beide aan de modellen, evenals de (compleet gestileerde) fotoshoots die gelijk als training dienen. Dit doen zij altijd als een sterk duo. zodoende is ieder model een individu en geen nummer bij Honnête Models.